Förr logo
 

BIOGRAFI
DISKOGRAFI
BUTIK
     
  Uddevallabandet Förr startade 2012 och redan samma år släpptes kassetten "Är det bättre nu?". Året efter togs ett kronologiskt steg och en LP vid namn "Förrsta" spelades in. Eftersom dom missade någon utgivning 2014 kom det ingen CD så nu har steget kommit till att endast ge ut nya skivan digitalt (än så länge i alla fall).

"Lucy" går i samma Förrspår som tidigare och fortsätter att gå upp för rockgatan, ta in på en sidogata av psykadelic, gå upp för kaostrapporna, knacka på proggdörren, sätta sig i punksoffan, tända en hårdrockscigg och öppna en bluesöl med typiska ibland svårgreppade låtuppbyggnader, lika lekfulla bas och Malins hårdljuva sång.
Men lite mörkare, lite gladare, lite bittrare, lite hoppfullare, lite mer struktur, lite mer kaos, lite snabbare, lite långsammare, lite mer stoner, lite mer progg... Helt enkelt, mer Förr.

"Lucy" är inspelad och producerad i egen regi men tackas ska ändå: Yngve Iseland för hjälp vid truminspelning, Robert "Strängen" Dahlqvist för extra gitarr på "Jag vill ha allt", Roger Myrehag för extragitarr på "Ingen Cyanid", forne basisten Kent Andreasson för bas på "Vart ska du nu?" och grundbas på "Tydligen", Rikard "Sterile Hermaphrodite" Elofsson för mastring och naturligtvis Er som vill lyssna.
 
     
 
Förr Lucy
 
     
 
Det är fredag och du är trött efter en veckas slit i saltgruvan. Allt du gör är att längta efter några sexpack folköl och lite trevlig musik. Du sätter på dig dina jeans och drar på dig en T-shirt, ringer medlemmarna i Förr och undrar hur landet ligger.
- Kom hit, vi sitter och lyssnar på vinyler med Jimi Hendrix, Black Sabbath, Fu Manchu, Sex Pistols, November, Sam Gopal, AC/DC, Faces, Kyuss och annat gôttigt...
Tja, valet kan ju inte vara så svårt om var du kommer hamna denna afton.  
 
     
 
Förr berg
 

 

 

Förr öppnade sina grusfyllda ögon vintern 2012 i ett kallt Uddevalla. Redan på våren släpptes kassetten "... är det bättre nu?" i egen regi, inspelad live och mixad i en klassiskt portastudio. På ett år har evolutionen satt sina spår och hösten 2013 var det dags för debutvinylen "Förrsta", även denna i egen regi. Albumet är fullt av vinkningar till dom nämnda banden utan att på något sätt vara plagiat. Rogers gedigna trumspel, Kents lekfulla basspel, Peters gitarriffande och Malins hårdljuva stämma får det att låta fräscht på samma gång som det osar av den tid då rocken var som bäst.
Förrs låtuppbyggnader följer inga givna ramar eller konventioner, texterna är fyllda av sanningar och poetisk lekfullhet utan att för delens skull vare sig innehålla pekpinnar eller plattityder.
Förr går fram på rockgatan, tar in på en sidogata av psykadelic, går upp för kaostrapporna, knackar på proggdörren, sätter sig i punksoffan, tänder en hårdrockscigg och öppnar en bluesöl. Men dom lyckas likväl alltid behålla den röda tråd som gör "Förrsta" till ett musikaliskt äventyr.

I skrivande stund jobbas det för fullt på nytt material inför kommande skiva som förhoppningsvis ser dagens ljus till hösten. Om det blir i egen regi eller under något bolags vingar kan bara stjärnorna svara på...

TBA

 

 

 

                 

Förr Amazon

Förr Itunes

Förr bandcamp

Förr facebook

Förr spotify

Förr youtube

Förr mail

Soundcloud Förr
Reverbnation Förr
                 
 
 
Kontakt: Förr c/o Peter Hansson, Hallavägen 5 45134 Uddevalla. Telefon: 0704194735 Mail: info(@)forrmusik(.)se